loading...
معرفت
حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 9 یکشنبه 13 بهمن 1392 نظرات (0)

بسم الله الرحمن الرحیم

نشریه الکترونیکی معرفت  

هدف

این نشریه برای بالابردن سطح دانش عموم مردم و همچنین تغییر بینش افراد نسبت به اشیا پیرامون خود شکل گرفته است امیدواریم بتوانیم وبلاگ مفید دیگری در کنار دیگر وبلاگ ها مفید مذهبی در فضای مجازی باشیم

 

مطالب

مطالب موجود در این نشریات عبارت ان از

  • حکمت جاری (بیان احادیث از کتب معتبر )

  •  شرط حضور ( بیان احکام )

  •  در حریم ملکوت ( اخبار حرم امام رضا (ع ) در هفته )

  •  معراج مومن ( مباحث پیرامون نماز )

  • کوی نیک نامان ( آشنایی با سیره عملی عارفانی همچون آیت الله بهجت )

  • روشنای معرفت (مطالب عرفانی برگرفته از احادیث

  •  معرفی کتاب

  •   رسم راه (پاره ای از ادعیات )

  •  آب آیینه آفتاب ( مطالب معرفتی امام خامنه ای )


منابع
  •   نرم افزار جامع الحادیث شیعه - نسخه 2/1 -  موسسه خدمات کامپیوتری نور - آبان ماه 1392
  • کتاب عنوان الکلام - علامه محمد باقر فشارکی اصفهانی - موسسه فرهنگی اطلاع رسانی و مطبوعاتی - تابستان 1388
  •   متن مسابقات فرهنگی آستان قدس رضوی
  • و... کتاب هایی که در صورت استفاده نام آن ها در پست ها نمایش داده شده است

هیئت تحریریه
  •   جناب آقای حجت حسین زاده بهرمند

طراحی قالب 
  • جناب آقای حجت حسین زاده بهرمند

استان خراسان رضوی - مشهد - ناحیه 2 - دبیرستان نمونه دولتی امام حسن (علیه سلام ) - کلاس دوم  
حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 6 یکشنبه 11 اسفند 1392 نظرات (1)

-تعدادی از احادیث بی شمار از پیامبر اکرم حضرت محمد رسول الله(درود خدا بر او باد) به نقل از منابع روایی شیعه و سنی آورده ایم که به روزگار غریبی اسلام در آخرالزمان و ظهور امام عصر( درود خدا بر او باد) مربوط است. مضامین احادیث آنقدر تکان دهنده و به روز هستند که انگار روزگار ما را مرور می کنند:

پیامبر خدا محمد مصطفی ( که درود خدا بر او باد) در روایتی فرمود:

روزگاری خواهد آمد که دین خدا تکه تکه خواهد شد. سنت من در نزد آنان بدعت و بدعت در نزد آنان سنت باشد ، شخصیت های بزرگ در نزد آنها حیله گر خوانده می شوند و اشخاص حیله گر در نزد مردم، با شخصیت و وزین خوانده شوند .

 ***********

مومن در نزد آنان حقیر و بی مقدار می شود و فاسق به پیش آنها محترم و ارجمند باشد ، کودکانشان پلید و گستاخ و بی ادب و زنانشان بی باک و بی شرم و بی حیا شوند، پناه بردن به آنها خواری و اعتماد به آنان ذلت و درخواست چیزی از آنها نمودن، جامه درویشی به تن کردن و مایه بیچارگی و ننگ است .

در آن هنگام خداوند ، آنان را از باران به هنگام، محروم سازد و در وقت نامناسب بر آنها ببارد .

*************

 اگر در جمع آنها باشی به تو دروغ گویند

زمانی بر مردم بیاید که چهره هایشان چهره های آدمیان ولی دل هایشان دل های شیاطین باشد ، بسان گرگان درنده خونریز باشند. از منکرات اجتناب نکنند، پیوسته به کارهای ناپسند خویش ادامه دهند ، اگر در جمع آنها باشی به تو دروغ گویند و اگر خبری برایشان بازگویی تو را دروغگویی شناسند و چون از آنها غایب باشی غیبتت کنند . افراد بد بر آنان مسلط شود که آنان را به انواع عذاب معذب دارند، نیکانشان دعا کنند ولی اجابت نشود.

ادامه مطلب

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 4 یکشنبه 11 اسفند 1392 نظرات (0)

افسران - سالم ترین شهرها در آخر الزمان کدام است؟

از حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام سؤال شد که: سالم‌ترین شهرها و بهترین مکان‌ها هنگام نازل شدن فتنه و آشکار شدن شمشیرها کجاست؟

ایشان در پاسخ فرمودند:

سالم‌ترین مکان‌ها در آن روز زمین جَبَل است. زمانی که خراسان مضطرب شود، بین مردم گرگان و طبرستان جنگ رخ دهد و سجستان خراب شود، پس سالم‌ترین مکان در آن روز شهر قم است.۱

از امام صادق علیه السلام سؤال شد که: شهرهای جبل کجاست؟ برای ما نقل شده زمانی که حکومت به شما برگردد، قسمتی از آن از بین می‌رود.

حضرت فرمودند:

در آن جبل، مکانیست که به آن بحر گفته می‌شود و آن قسمت، قم نامیده می‌شود آنجا مرکز شیعیان است.۲

 

منبع:

1ـ بحارالانوار، ج۶۰، ص۲۱۷.

2ـ همان، ص۲۱۲.

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 7 یکشنبه 11 اسفند 1392 نظرات (0)

تلاش در ترک گناهان

در ادامه همان نامه، آقایمان بیان فرمودند که علّت مخفى شدن ما از آنان چیزى نیست جز آن‌چه از کردار آنان به ما مى‌رسد و ما توقّع انجام این کارها را از آنان نداریم:

فَما یحْبِسُنا عَنْهُمْ إِلاّ ما یتَّصِلُ بِنا مِمّا نَکْرَهُهُ وَلا نُۆْثِرُهُ مِنْهُمْ.

هر زمان دیدیم که رابطه ما با آن بزرگوار کمرنگ شده؛ بدانیم که خداوند از ما راضی نیست. زیرا از امام محمد باقر علیه السلام، نقل شده است:

اذا غضب الله تبارک و تعالی علی خلقه، نحانا عن جوارهم. (1)

هنگامی که خداوند از آفریدگانش خشمگین شود، ما (اهل بیت) را از مجاورت با آن‌ها دور می سازد.

دعا همراه با گریه و زاری

در روایتی از امام ششم (علیه السلام) در مورد تعجیل در ظهور حضرت چنین آمده است:

شما هم اگر مثل بنى اسرائیل در درگاه خداوند به گریه و زارى بپردازید، خداوند فرج ما (اهل بیت‌ علیهم السلام) را نزدیک خواهد کرد؛ اما اگر چنین نباشید، این سختى تا پایان مدتش، طول خواهد کشید.(2)

دعا و آرزوی ظهور نباید فقط صرفا زبانی باشد بلکه باید قلباً نیز منتظر حضرت باشیم و منتظر واقعی حضرت باشیم.

امام صادق علیه السلام، در فضیلت انتظار فرج مهدى (عج الله تعالی فرجه الشّریف) فرمودند:

«هر کس از شما بمیرد، در حالى که انتظار ظهور حاکمیت دین خدا را داشته باشد، همچون کسى است که در خدمت قائم (عج الله تعالی فرجه الشّریف) باشد در خیمه او …؛ بلکه همچون کسى است که در رکاب قائم (عج الله تعالی فرجه الشّریف) بجنگد، نه به خدا، مانند کسى است که در رکاب پیامبر (صلى الله علیه و آله) شهید شده باشد. (3)

 

 

 

 

 

منابع:

1- الکافی (ط – الإسلامیة)، ج‏۱، ص ۳۴۳.
2- همان، ص۱۳۲؛ البرهان، ج‏۳، ص ۱۲۵؛ المیزان، ج‏۱۰، ص۳۳۱.

3- بحارالانوار، ج ۵۲، ص 126

 

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 4 یکشنبه 11 اسفند 1392 نظرات (0)

sedighi1حجة الاسلام صديقي :

قضيه آقا بعد از حضرت امام خدا شاهده از جزء كرامتهاست. اگر در زمان امام ، آقا به عنوان ولي امر مطرح بود زده بودندش .

آقاي طبا طبائي ميگويد اين آيات ولايت را در سوره مائده ، خدا جا سازي كرده بود .كه اگر اين گونه جا سازي نشده بود مورد هجمه اهل سقيفه قرار مي گرفت.

امام ايشان را تحت پوشش قرار داد ، انگشت هدايتش را هم به سوي او گرفت كه اين براي ولايت مناسب است ، هم تصريح فرمودند كه ايشان مي تواند اين كار را بكند ، هم بعنوان اسلام شناس ، مثل آفتاب مي درخشي ، اين تعبيراتي را كه فقط در مورد ايشان بود . عملأ هم الله أعلم حيث يجعل رسالته .

من همين قدر به شما بگويم ، خدا گواه است بنده از يك ولي خدائي خودم كرامت ديدم . ايشان به من گفتند كه شما اين سفر دوباره به مدينه بر مي گرديد و مهمان خانم زهرا سلام الله عليها هستيد . مدينه قبل بودم در يكي از سفرها برنامه اي هم نداشتم ، ولي به من فرمودند شما اين سفر دوباره به مدينه برميگرديد .

من اين تعبير مهمان خانم زهرا (س) هستيد را موقعي كه در هواپيما بودم ميرفتم يك جرياني پيش آمد در ذهنم آمدكه ما در اين سفر مهمان خانم زهرا (س) هستيم .

اين ولي خدا ميگفت كه در عرفات ديدم وجود نازنين امام عصر ارواحنا فداه به مقام معظم رهبري با اسم دعا ميكرد .

و با يك حالي گفتند : طوبي له ، طوبي له ، طوبي له .

ادامه در ادامه مطلب

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 1 یکشنبه 11 اسفند 1392 نظرات (0)

http://www.epe.ir/Images/News/Larg_Pic/12-4-1389/IMAGE634137384476875000.JPG

 

سؤال : آیا فعالیت کاری آقایان و بانوانی که در راستای ترویج پوشش‌های مناسب و مورد تأیید اسلامی فعالیت تبلیغاتی انجام می‌دهند یعنی عکس و تصویر ایشان در جراید یا رسانه‌های مورد تأیید منتشر می‌گردد و یا دیگران لباس پوشیده شده توسط ایشان را می‌بینند، از لحاظ شرعی ایراد دارد؟

پاسخ: با حفظ پوشش کامل و حریم ضوابط شرعی و مقررات اسلامی، مانعی ندارد.

شماره استفتاء: 412818»

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 6 یکشنبه 11 اسفند 1392 نظرات (0)

 

سال 1388، سالی خاص در حیات شجره طیبه انقلاب اسلامی ایران بود. این یک واقعیت است که خروش مردمی و حضور دائمی و آگاهانه مردم در عرصه، خصوصیت منحصربه‌فرد انقلاب  ماست. این حضور یقیناً ناشی از احساس نزدیکی مردم با حکومت و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و نشانه احساس مسئولیت آحاد امت ماست.

دقیقاً به همین دلیل است که روز 9دی در کلام رهبر معظم انقلاب، به شکلی خاص مورد اشاره قرار گرفته است. ایشان در روز 6 بهمن سال 88 یعنی کمتر از یک ماه پس از خلق حماسه 9دی می‌فرمایند:

«....همه بايد اين احساس مسئوليت را داشته باشيم. و من مى‌بينم كه اين احساس مسئوليت را داريم. اين را مردم كشور ثابت كردند، ثابت ميكنند؛ حالا يك نمونه‌ى واضحش همين 9 دى بود .....»(1)

بقیه در ادامه مطلب

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 9 یکشنبه 11 اسفند 1392 نظرات (0)
http://teshne.persiangig.com/%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85%20%D8%AE%D9%85%DB%8C%D9%86%DB%8C%2014.jpg
اگر از صدام بگذریم، اگر مسأله قدس را فراموش کنیم، اگر از جنایت های امریکا بگذریم از آل سعود نخواهیم گذشت.
 ان‌شاالله اندوه دلمان را را در وقت مناسب با انتقام از امریکا و ال سعود برطرف خواهیم کرد و داغ و حسرت حلاوت این جنایت بزرگ را بر دلشان خواهیم گذاشت و با برپایی جشن پیروزی حق بر جنود کفر و نفاق و آزادی کعبه از دست نااهلان و نامحرمان به مسجد الحرام وارد خواهیم شد.

مگر مسلمانان نمی بینند که امروز مرکز وهابیت در جهان به کانون‌های فتنه و جاسوسی مبدل شده اند که از یک طرف اسلام اشرافیت اسلام ابوسفیانی، اسلام ملاهای کثیف درباری، اسلام ذلت و نکبت، اسلام پول و زور، اسلام فریب و سازش و اسارت و اسلام حاکمیت سرمایه و سرمایه داران بر مظلومان و پابرهنه ها و در یک کلمه اسلام امریکایی را ترویج می کنند و از طرف دیگر سر بر استان سرور خویش امریکای جهانخوار می گذارند.

ما مظلومین همیشه تاریخ، محرومان و پابرهنگانیم ما غیر از خدا کسی را نداریم و اگر هزار بار قطعه قطعه شویم دست از مبارزه با ظالم بر نمی داریم. بغض و کینه انقلابی تان را در سینه ها نگاه دارید با غضب و خشم بر دشمنان بنگرید و بدانید که پیروزی از آن شما است.

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 7 یکشنبه 11 اسفند 1392 نظرات (0)

غربی‌ها با سه کلیدواژه‌ی آزادی، دموکراسی، و حقوق بشر افکار عمومی را اداره می‌کردند. شرقی‌ها با دو کلیدواژه‌ی مبارزه‌ی پرولتاریا با امپریالیسم و برابری. امام پنج کلیدواژه‌ی قرآنی را در مقابل آن پنج کلیدواژه قرار دادند  .

اصل «امامت‌محوری» مهم‌ترین کلیدواژه بود. سیستم امت-امامت حرف جهان شمول اسلامی بود که در عرصه‌ی سیاست احیاء شد.
ده سال هر کاری کردیم، یک رسانه‌ی غربی پیدا شود که بگوید «امام خمینی»، نشد! همه می‌گفتند «آیت‌الله خمینی».
سال 59 به یکی از اساتید یهودی آلمان گفتم «استاد! چرا رسانه‌های شما نمی‌گویند امام خمینی؟». خنده‌ای کرد و گفت «آخر ما بعضی چیزها را متوجه شدیم!». کیف‌اش را باز کرد و یک کتاب درآورد. ترجمه‌ی آلمانی کتاب «ولایت فقیه» امام بود. گفت :آقای خمینی یک تئوری جهانی دارد. وقتی ما بگوییم "امام"، ایشان بین کشورهای دنیا شاخص می‌شود. چون کلمه‌ی "امام" قابل ترجمه نیست. ولی وقتی بگوییم "رهبر"، این کلمه در فرهنگ غرب بار منفی دارد. دیگر ما ایشان را کنار استالین و موسیلینی و هیتلر قرار می‌دهیم. کلمه‌ی "رهبر" به نفع ما و کلمه‌ی "امام" به نفع آقای خمینی است. از طرف دیگر اگر ایشان یک جایگاه دینی دارد، ما به ایشان می‌گوییم "آیت‌الله"، اما "امام" یک بار معنوی دارد ! از طرفی ایشان آن طور می‌شود امام امت اسلامی که مسلمان‌های دنیا را دور خودش جمع بکند!». با این صراحت این را به من گفت.


حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 5 جمعه 18 بهمن 1392 نظرات (0)

نامه‌ای که امام عسکری(ع) برای مردم قم نوشت

امام حسن عسکری(ع) بر اساس روایت مورخان، در ماه ربیع الثانی، روز دهم(1) یا هشتم(2) یا چهارم(3) سال 232 (و به نقل خطیب(4) سال 231) چشم به جهان گشود و 28 سال زندگی کرد.(5)
القاب آن بزرگوار را «الصّامت»، «الهادی»، «الرفیق»، «الزّکی» و «النّقی» ذکر کرده‌اند؛ برخی از مؤرخان لقب «الخالص» را هم بر القاب آن حضرت افزوده‌اند، البته «ابن الرضا» عنوانی است که امام جواد و امام عسکری – علیهما‌السلام- هر دو به آن شهرت یافته‌اند.(6) 

در ادامه مطلب 

منبع : نرم افزار تقویم شیعی و سایت موعود

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 14 جمعه 18 بهمن 1392 نظرات (0)

 


معاشرت کریمانه 
حضرت رضا(ع) در برخورد با دیگران چه سبکی را داشتند ؛ از اخلاق کریمه آن بزرگوار یادکنید 
نوع برخورد و معاشرت پسندیده امام به گونه‏اى بود که بدون استثناء، در دل‏هاى مردم نفوذ فراوان داشت و همواره متبسّم و خوش‏رو بود و می فرمود:
«عیسی (ع) می گریست و می خندید و لیکن یحیی (ع) می گریست و نمی خندید ؛ سیره عیسی (ع) نیکوتر است» .
امام در معاشرت نیکو سرآمد و مثال زدنى بود؛ ابراهیم بن عباس مى‏گفت: 
«امام رضا (علیه‏السلام) با سخن هرگز به هیچ کس جفا نکرد و کلام کسی را نبرید تا مگر شخص از گفتن باز ایستد. و حاجتی را که می توانست‏برآورده سازد رد نمی کرد. پاهایش را دراز نمی کرد و هرگز روبه‏روی کسی که نشسته بود، تکیه نمی داد و هیچ کس از غلامان و خادمان خود را دشنام نمی داد. هرگز آب دهان بر زمین نمی افکند و در خنده‏اش قهقهه نمی زد بلکه تبسم می نمود.» 
مردم به راحتی به حضور امام می رسیدند و خواست و سوال خویش را طرح می کردند زیر حضرت بعد از اینکه از نماز و سجده خود فارغ می شد، جلوس می کرد و مردم در خدمتش حاضر می شدند، و احتیاجات خود را عرضه می داشتند .
امام با مردم بسیار نرم و آرام سخن می گفت و در باره کسى سخن ناروا نمی گفت . هر کس با وى صحبت می کرد آن حضرت به سخنان او گوال خویشوش می داد، و تا مطلب او تمام نمی شد سخن او را قطع نمی کرد و این سفارش را به یاران خود داشت :
«هر گاه با مردى حضورا خواستى سخن بگوئى او را با کنیه مخاطب قرار بده و هر گاه خواستى از کسى که غائب است سخن بگوئى او را با نامش عنوان کن» . 
امام رضا (ع) با زیر دستان و خادمان خود با مهربانى و ملایمت برخورد مى‏کرد، چون تنها می شد همه آنان را جمع می کرد، بزرگ و کوچک، و با آنان سخن می گفت. او به آنان انس می گرفت و آنان با او. در تنهایى، هنگامى که برای امام غذا می آوردند آن حضرت خادمان و حتی دربان و نگهبان را بر سر سفره‏اش می نشاند و با آنها غذا می خورد. 
مردی از اهالی بلخ مى‏گفت:
در سفر خراسان با امام رضا علیه السلام همراه بودم، روزی سفره گسترده بودند و امام همه‏ی خدمتگزاران و غلامان حتی سیاهان را بر آن سفره نشاند تا همراه او غذا بخورند. من به امام عرض کردم:فدایتان شوم.بهتر است اینان بر سفره‏یی جداگانه بنشینند.فرمود: ساکت‏باش،پروردگار همه یکی است،پدر و مادر همه یکی است،و پاداش هم باعمال است. 
به آمد و شد مومنان با یکدیگر، تاکید داشت و مى‏فرمود«سخى از غذاى مردم مى‏خورد تا مردم هم در سر سفره او حاضر شوند و از غذاهاى او بخورند، و لیکن بخیل براى اینکه مردم از طعام او نخورند از خوردن طعام دیگران خوددارى می کند.» 
مهمان را دوست مى‏داشت و بر اکرام او پاى مى‏فشرد؛ شبی امام میهمان داشت،در میان صحبت چراغ نقصی پیدا کرد،میهمان امام دست پیش آورد تا چراغ را درست کند،امام نگذاشت و خود این کار را انجام داد و فرمود:ما گروهی هستیم که میهمانان خود را بکار نمی گیریم. 
تواضع و فروتنى امام مثال زدنى بود ؛ یک بار شخصی که امام را نمی شناخت در حمام از امام خواست تا او را کیسه بکشد،امام علیه السلام پذیرفت و مشغول شد،دیگران امام را بدان شخص معرفی کردند،و او با شرمندگی به عذرخواهی پرداخت ولی امام بی توجه به عذر خواهی او همچنان او را کیسه میکشید و او را دلداری می داد که طوری نشده است. 
امام در کنار تاکید بر معاشرت کریمانه با مردم ، نسبت به معاشرت با اشرار هشدار می داد و می فرمود: 
«هر گاه شنیدى مردى حق را انکار می کند و یا تکذیب می نماید و یا اهل حق را دشنام می دهد از نزد او برخیز و با او مجالست مکن» .

 

 

منبع کتاب

بقیه در ادامه مطلب

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 4 جمعه 18 بهمن 1392 نظرات (0)

اهمیت هویت 
هویت در زندگی یک جوان چه نقش و تاثیری دارد و فقدان آن چه آفاتی را در پی خواهد داشت؟ 
«هویت‌» احساس خود بودن را برای انسان و به خصوص برای جوانان تقویت می کند ؛ ‌ احساسی‌ نسبتاً پایدار متکی بر یگانگی‌ خود او و این‌ که‌ من‌ که‌ هستم‌ ، چرا به دنیا آمده ام وکه‌ باید باشم‌ است. به‌ عبارتی‌ «هویت‌»، همان‌ تنظیم‌ ارتباطات‌ فرد با خود،خدا، طبیعت‌ و جامعه‌ است.
که باشم من؟ مرا از من خبر کن 
چه معنی دارد «اندر خود سفر کن » 
اگر کردی سؤال از من که من چیست
مرا از من خبر کن تا که من کیست
چو هست مطلق آمد در اشارت 
به لفظ من کنند از وی عبارت 
حقیقت کز تعین شد معین 
تو او را در عبارت گفته ای من 
من و تو عارض ذات وجودیم 
مشبک های مشکات وجودیم 
همه یک نوردان اشباح و ارواح 
گه از آیینه پیدا گه زمصباح 
در برابر‌، سرگردانی‌ در هویت‌ ، اغلب‌ به‌ این‌ صورت‌تجربه‌ می‌گردد که‌ انسان‌ نمی‌داند کیست‌ و چه‌ نقشی‌ در زندگی دارد، برای‌ چه‌به‌ دنیا آمده‌ است‌ و به‌ کجا خواهد رفت‌ و چه‌کاره‌ خواهد شد و اگرسرخوردگی‌ و عدم‌ اعتماد به نفس جایگزین‌ شود، انسان به‌جای‌ تماس‌ با مردم‌،گوشه‌گیر و منزوی‌ شود و به‌ جای‌ تحرّک‌ به‌ رکود می گراید و به‌ جای‌ خودآگاهی‌و تشکیل‌ هویت‌ مثبت‌، دچار ابهام‌ در نقش‌ خود شود و ایده آل هایش به هم می ریزد.
سخن معروفى از امام رضا علیه السّلام به یادگار مانده است که خطر بی هویتی را گوشزد می کند ؛ ایشان مى‏فرماید: پنج چیز چون در کسى نباشد به او امیدى از دنیا و آخرت نیست:
«خمس من لم تکن فیه فلا ترجوه لشی‏ء من الدنیا و الآخرة من لم تعرف الوثاقة فی أرومته و الکرم فی طباعه و الرصانة فی خلقه و النبل فی نفسه و المخافة لربه ؛ ریشه‏اى محکم در وجود خود نشناسد که بدان اعتماد کند و کرمى در سرشت خود نبیند و استحکامى در خوى خویش و نجابتى در ذات خود و ترسى از پروردگار (در دل خود سراغ ندارد)». 

 

منبع کتاب

مابقی در ادامه مطلب

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 5 جمعه 18 بهمن 1392 نظرات (0)

پارسایى و بندگى 
مى‏خواستم درباره نوع عبادت و ارتباط امام با خدا بدانم، سیره ایشان چگونه بود؟
در حالات معنوى امام رضا(علیه‏السلام)، چنین بیان شده است که ایشان کم خواب بود و روزه زیاد می گرفت و روزه داشتن سه روز در هر ماهى را هرگز ترک نمی کرد و می فرمود: «هر کسى سه روز از هر ماه را روزه بگیرد مثل این است که همه عمرش را روزه گرفته باشد» . 
آن حضرت وقتى پیراهن خود را به دعبل هدیه داد؛ فرمود: 
احتفظ بهذا القمیص فقد صلیت فیه الف لیلة کل لیلة الف رکعة و ختمت فیه القرآن الف ختمة؛ دعبل! این پیراهن را قدر بدان و خوب محافظت کن! که من در آن هزار شب و هر شبی هزار رکعت نماز خوانده‏ام و در آن هزار ختم قرآن به جای آورده‏ام.
رجاء بن ابو ضحاک، که مامون وى را براى آوردن امام رضا (علیه‏السلام) ماموریت داده بود، در بخشى از گزارش خود به مامون مى‏گوید: 
من پیوسته از مدینه تا مرو با ایشان بودم، به خدا قسم کسى را باتقوى‏تر از او نسبت به خدا ندیدم، و کسى را که بیشتر از او در تمام اوقاتش ذکر خدا گوید؛ ندیدم، و ندیدم کسى را که خدا ترس‏تر و پارساتر از او باشد. .
امام، نام و یاد خدا را در همه حال جارى مى‏ساخت و این فرهنگ را به یاران خود منتقل مى‏کرد؛ هر گاه مى‏خواست یادداشتى براى نیازمندیهایش نویسد، چنین مى‏نوشت: بسم اللَّه الرّحمن الرّحیم. ان شاء الله به یاد خواهم آورد. و سپس هر چه مى‏خواست یادداشت مى‏کرد.

منبع کتاب 

مابقی در ادامه مطلب

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 5 جمعه 18 بهمن 1392 نظرات (0)

 

معناى سیره 


وقتى از سیره امام رضا (علیه‏السلام) صحبت مى‏شود، منظور چیست، 
«سیره» در زبان عربى از ماده سیر است. سیر یعنى حرکت ، رفتن ، راه رفتن. سیره یعنى نوع راه رفتن . سیره بر وزن فعلة است و فعله در زبان عربى دلالت مى‏کند بر نوع . مثلا جلسه یعنى سبک و نوع نشستن. سیر یعنى رفتن ، رفتار ، ولى سیره یعنى نوع و سبک رفتار . 
وقتى از سیره امام سخن مى‏گویم، سبکى که پیغمبر در عمل و در روش براى مقاصد خودش به کار مى‏برد را جستجو مى‏کنیم و در پى سبک رفتار آن حضرت را هستیم. آنچه مهم و ضرورى است شناختن سبک و اسلوب رفتار امام است. 
در سیره، پاسخ این پرسش‏ها را مى‏یابیم؛ مثلا:

  • سبک امام در زندگى عبادی خود چگونه بود ؟ 
  • سبک امام در معاشرت با یاران چگونه بود ؟ 
  • امام با خانواده خود چگونه معاشرت داشتند ؟
  • سبک و روش امام در رفتار با دشمنان چه بود ؟ 
  • روش تبلیغى امام چه روشى بود ؟ 
  • سبک رهبرى و مدیریت امام در جامعه چه متدى بود ؟ 

و دهها سبک دیگر که در سیره بدان پاسخ داده مى‏شود.

منبع کتاب

  را در ادامه مطلب ببینید

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 6 جمعه 18 بهمن 1392 نظرات (0)

افسران - اگه گفتید به این عمل چی میگن ؟

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

روزی شیطان با کلاه دراز رنگارنگی پیش حضرت موسی علیه السلام رفت. کلاهش را برداشت و سلام کرد.


حضرت موسی علیه السلام گفت: تو کیستی؟
گفت: من شیطانم.

حضرت موسی علیه السلام گفت: پس شیطان تویی! خدا آواره‌ات کند.
شیطان گفت: من به خاطر مقامی که داری آمده‌ام با تو سلام کنم.

حضرت موسی علیه السلام گفت: این کلاه چیست؟
گفت: با این کلاه دل مردم را می‌ربایم!

حضرت موسی علیه السلام گفت: بگو ببینم چه گناهی است که اگر مردم مرتکب شوند، بر آنها مسلط می‌شوی؟

گفت: وقتی از خودشان خوششان بیاید و فکر کنند اعمال خوبشان زیاد است و گناهانشان کم!

پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)
اصول کافی/ ج ص/ ص 429

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 6 سه شنبه 15 بهمن 1392 نظرات (0)

ش

اگر ماموم در نماز جماعت سهوا حمد و سوره بخواند حکمش چیست ؟

 

اگر ماموم سهوا حمد و سوره را خواند و یا به خیال این که صدایی که می شنود صدای امام نیست و حمد و سوره را بخواند و بعد بفهمد صدای امام بوده نمازش صحیح است (اکثر مراجع)

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 11 سه شنبه 15 بهمن 1392 نظرات (0)

حکمت جاری

 

امير المؤمنين عليه السلام فرمود: ما خانواده درخت نبوت و محل رسالت و آمد و شدگاه فرشتگان و خانه رحمت و كانون دانشيم.

خيثمة گويد: امام صادق عليه السلام بمن فرمود: اى خيثمه، ما درخت نبوت و خانه رحمت و كليد حكمت و كانون دانش و محل رسالت و آمد و شدگاه فرشتگان و محل راز خدائيم، ما هستيم امانت خدا در ميان بندگانش و ما هستيم حرم بزرگ خدا (پس رعايت و احترام ما از كعبه بيشتر است) ما هستيم امان خدا، ما هستيم پيمان خدا، هر كه بپيمان ما وفا كند بپيمان خدا وفا كرده و هر كه با ما پيمان‏شكنى كند پيمان و عهد خدا را شكسته است.

 

 

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 5 سه شنبه 15 بهمن 1392 نظرات (0)

آرامش

هرجا کم آوردی...

حوصله نداشتی...

گرفته بودی،...

پول نداشتی...

کار نداشتی...

باطریت تموم شد...

تسبیح رو بردار صد بار بگو استغفرالله ربی و اتوب علیه. آروم میشی
استغفار آثار فوق العاده زیادی دارد یک بار امتحان کن.

حجت حسین زاده بهرمند بازدید : 6 سه شنبه 15 بهمن 1392 نظرات (0)

عنوان

اگر امام جماعت نماز های یومیه را می خواند چه نماز هایی را میشود به او اقتدا کرد ؟

اگر امام نماز یومیه می خواند می تونان تمام نماز های یومیه را به او اقتدا کرد اگر چه در بلند یا آهسته یا در ادا یا قضا و یا در شکسته و تمام خواندن با هم متفاوت باشند - اکثر مراجع -

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 39
  • کل نظرات : 1
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 4
  • آی پی دیروز : 11
  • بازدید امروز : 6
  • باردید دیروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 11
  • بازدید ماه : 11
  • بازدید سال : 14
  • بازدید کلی : 651